Vocal massage - Logopedie SamenSpraak

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vocal massage

Niet-vergoede zorg

Stemmasage

Een stemmassage, ook wel vocal massage of larynxmanipulatie genoemd, is een massage van de spieren in het keelgebied, die belangrijk zijn bij het stemgeven. Middels trage rekking en stretching ontspannen de spieren van de hals, nek, kaak en mondbodem, zodat het strottenhoofd meer ontspannen en mobiel wordt. Je voelt direct meer ruimte in het stemapparaat. Spreken en zingen wordt meer ontspannen en de toonhoogte wordt makkelijker bereikt. Er is ook aandacht voor houding, ontspanning en ademing.

Tijdens een intensieve stemperiode kun je (spier)spanningen ervaring. Denk aan: weinig slaap, stress, grote stembelasting en een zwaar repertoire. Zingen is dan topsport en de spieren die daarmee gemoeid zijn, dienen goed verzorgd te worden. Een te hoge spierspanning rondom het strottenhoofd zal tot stemproblemen leiden als je de stem intensief gebruikt. Een stemmassage is geen overbodige luxe voor beroepssprekers en zangers en kan ingezet worden bij het herstel én onderhoud van de stem.

Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Stephanie heeft veel bijscholing gevolgd op het gebied van larynxmanipulatie en heeft jarenlange ervaring hierin.

Afspraak
Indien u een afspraak wilt maken voor een stemmassage, 
kunt u contact opnemen met Stephanie Creemers.
De kosten voor een afspraak (niet-vergoede zorg) zijn € 33,- per half uur.

Je stem is de spiegel van je ziel !

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu