App van de maand - Logopedie SamenSpraak

Zoeken
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

App van de maand

Nieuws
 
Op deze pagina leest u de beschrijving van enkele leuke en leerzame apps.
 
De VakantieBieb

Of je nu op vakantie gaat of lekker thuis blijft, in de VakantieBieb vind je de leukste selectie e-books voor het hele gezin. 
• romans en thrillers 
• kinderboeken 
• tijdschriften 
• reis- en taalgidsen 
Zo kom je de vakantie wel door! 

Leuk en slim, lezen op vakantie.
Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, vallen maar liefst 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is dus belangrijk voor je kind en kan digitaal met de VakantieBieb-app. De app bevat onder andere een leuke selectie leesboeken en is vanaf 1 juni te downloaden op tablet of mobiel.

Beschikbaar voor Apple en Android
 
My Playhome

Interactief poppenhuis met woonkamer, tuin, keuken, badkamer en slaapkamers waarin je de bewoners van alles kunt laten doen.
Er valt eindeloos veel te ontdekken en elk kind kan zijn of haar eigen verhaal maken. Goed voor de taalontwikkeling, sociaal-emotionele ontwikkeling en voor het spelenderwijs aanleren van nieuwe handelingen.
Eindelijk mogen ze hun eigen ei bakken!
Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Beschikbaar voor Apple en Android


 
Toca Boo

Als je de app start zie je een jongetje, Bonnie die een wit laken over zich heen trekt. Vervolgens maakt hij iemand aan het schrikken. Het wordt zo wel duidelijk dat dit een app is waarin je de bewoners van het huis gaat laten schrikken!
In de app loop je door een huis. In dat huis wonen natuurlijk allemaal mensen. En juist deze mensen kun je aan het schrikken gaan maken! Je verstopt je bijvoorbeeld achter een gordijn of gaat achter een kist zitten. Als er iemand aan komt kun je bijvoorbeeld het licht aan doen of je laat iemand schrikken door ineens hard “boe” te roepen.
Bonnie, zwerft dus door het huis om andere mensen aan het schrikken te maken. Soms heeft een van de bewoners je al snel door en schrikken ze niet van je. Maar meestal….
Jij zult Bonnie door de verschillende kamers moeten leiden. Als je in de buurt van de trap of ladder komt dan licht deze op en kun je naar de volgende kamer of etage gaan.

Beschikbaar voor Apple en Android
 
Kleine luchthaven 

Verken de luchthaven met dit zoek-en-vind-activiteitenboek! 
Er zijn drie scenario’s met ongeveer 90 verborgen animaties en mogelijkheden om verrassingen te onthullen. Zo zullen kinderen van 3 tot 6 jaar meer leren over de verschillende ruimten in de luchthaven. 
-Scenario 1: Aankomst met de taxi, check-in en veiligheidscontrole 
-Scenario 2: Wachttijd bij gate, oproep om aan boord te gaan en opstijging
-Scenario 3: In de lucht met alle andere passagiers en het vliegtuig zelf besturen
Verhalen over de luchthaven en het vliegtuig besturen: Waarom kan de ridder niet door de veiligheidscontrole? Wat doet de hond op de baan? Welke blinde passagiers hebben zich verstopt in het vliegtuig? Kan de popster ook zingen of alleen dansen? ...en nog veel meer: 
Help het luchthavenpersoneel koffers te sorteren, help de passagiers naar het vliegtuig, laad de koffers, controleer de motoren, start het vliegtuig, enz.

Beschikbaar voor Apple
 
Pepi doctor 

In deze app kunnen kinderen een dokter spelen en 3 patiënten beter maken. Het is makkelijk en leuk om een dokter te zijn in dit spel!
Je kan 5 verschillende 'ziektes' genezen (van een gebroken been, een verkoudheid tot tanden trekken en gaatjes vullen). 
Een heel leuke en gebruiksvriendelijke app. Er wordt niet gesproken in de app, kinderen hoeven ook niks te lezen, dus vanaf een jonge leeftijd in te zetten.

Beschikbaar voor Apple en Android
 
MyShopi 

Stel je boodschappenlijstje samen op je smartphone of tablet door producten/plaatjes te selecteren in de app en vink eenvoudig af tijdens het winkelen. Je kan thuis ook gewoon de barcode scannen van producten die je in je lijstje wil hebben. Deel je boodschappenlijst op verschillende apparaten en met de hele familie. 
Een heel gebruiksvriendelijke app. Je kan per winkel een lijstje opstellen. En omdat er gewerkt wordt met plaatjes ook heel handig te gebruiken als het lezen (tijdelijk) moeilijker gaat.

Beschikbaar voor Apple en Android
 
Slaap Lekker

Het interactieve verhaaltje voor het slapengaan voor kinderen.
"Slaap Lekker!" Is de perfecte App voor een dagelijks bedritueel met rustige muziek en een aangename vertelstem. Overal in huis gaan de lichten uit en zelfs de dieren in de stal zijn moe. Maar wie brengt ze naar bed? Wie doet de lichten uit in de stallen? Dat is de taak van kleine kinderen in de leeftijd van 1 tot 4 jaar. Alle dieren in slaap zien vallen is een fijne manier om de sfeer voor bedtijd te creëren.

Beschikbaar voor Apple en Android
 
Zoek & vind: winter

Zoek de zeven diertjes of verstop ze lekker zelf! Uitdagende en verantwoorde App. In 30 heel verschillende aantrekkelijke tekeningen zijn steeds de zeven diertjes verstopt. Kun jij ze vinden? Er is een makkelijke en een moeilijke variant van elke plaat.
Het is natuurlijk ook heel leuk om de diertjes zelf te verstoppen. Laat dan iemand anders ze weer zoeken voor eindeloos veel speelplezier.

Zoek & Vind: Winter is een app uit de Suus & Luuk serie en is al geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar oud, maar vooral grotere kinderen zullen hier veel plezier aan beleven!
Met deze App kun je ook de spraak-taalontwikkeling van je kind stimuleren. Praat over de platen, geef elkaar opdrachten en vertel waar je de diertjes verstopt hebt. Zo oefen je ook nog de woordenschat, het begrijpen van taal en de voorzetsels zoals op, onder, achter en voor.


Beschikbaar voor Apple
 
Conversation

Conversation Therapy krijgt mensen aan het praten! Gebruik deze professionele logopedische app om expressieve taal, pragmatiek, probleem-oplossend denken, spraak en cognitie te oefenen op een hoger niveau en dit bij oudere kinderen, tieners en volwassenen!
Er is een gratis proefversie die een beeld geeft van wat je met de volledige app kunt doen. De volledige app heeft meer dan 300 foto’s met telkens 10 vragen.
De 10 vragen betreffen:
- Omschrijven
- Definiëren
- Herinneren
- Beslissen
- Voelen
- Afleiden
- Voorspellen
- Vertellen
- Evalueren
- Brainstormen
Te gebruiken bij mensen met een hersenletsel, ziekte van Alzheimer, afasie, syndroom van Asperger en andere vormen van autisme, OC-gebruikers, voor taalstimulatie en onderwijs in secundair en hoger onderwijs. Kan tevens gebruikt worden als materiaal om te werken aan vloeiendheid, articulatie, apraxie, oogcontact, en spontane spraak! Kan zowel thuis, op school of in een ziekenhuis.
De app is Engelstalig, maar de vragen zijn ook beschikbaar in het Nederlands.

Beschikbaar voor Apple
 
School TV

Zoek, vind en bekijk jouw favoriete filmpjes uit Schooltv met meer dan 10.000 leuke en leerzame video’s, uit het Klokhuis, Sesamstraat, Huisje Boompje Beestje, Clipphanger en In de Klas en nog veel meer andere titels. 
Log in, geef je voorkeuren aan en blijf op de hoogte van de nieuwste video’s van Schooltv die passen bij jouw profiel.
Verfijn je zoekopdracht op categorie, programma of leeftijd.
Verzamel je favoriete video’s in de App en kijk ze op een later moment nog eens rustig terug.

Beschikbaar voor Apple en Android
 
Geokids

Aardrijkskunde leren is leuk met deze app!
Deze app bestaat uit vier spellen en een vlaggenkaart. Met de spellen kun je sterren halen. Hoe meer vragen je goed hebt, hoe meer sterren je krijg. Door sterren te verzamelen, speel je puzzels vrij. De volgende spellen zijn beschikbaar:
- Geokid: koppel aan een naam of vlag het juiste land, verbind de hoofdsteden aan het juiste land, koppel het monument aan het juiste land of oefen alles door elkaar. Per keer krijg je acht vragen.
- Quiz: een quiz over landen, hoofdsteden, oppervlakte, bevolking en monumenten. Per keer acht vragen.
- Puzzel: heb je voldoende sterren? Dan kun je gaan puzzelen. Er zijn acht verschillende puzzels.
- Ontdekking: Raak de kaart aan of kies een land/hoofdstad. Op deze manier kom je te weten hoe dat land heet of waar het land ligt. Daarnaast krijg je informatie over de hoofdstad, bijvoorbeeld over de bevolking en oppervlakte van de stad.
Op de vlaggenkaart zie je van maar liefst 160 landen de vlag! Je kunt de landen in alfabetische volgorde zetten, of sorteren op de grootte van het land. Raak een vlag aan en krijg meer informatie over de gekozen plaats!

Beschikbaar voor Apple
 
Auris

Auris Van Nul tot Taal ondersteunt ouders van jonge kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Door middel van (praktische) informatie en filmpjes krijgen ouders handvaten aangereikt voor het leren omgaan met de taal- of spraakachterstand van hun kind. Elke leeftijd vraagt een eigen aanpak en Van Nul tot Taal is erop ingericht om de taalontwikkelingsstoornis in verschillende leeftijdscategorieën te ondersteunen. 

Van Nul tot Taal leert ouders niet alleen beter omgaan met de taal- of spraakachterstand van hun kind maar bevat ook makkelijke en toepasbare taaltips om achterstand te beperken en een goede taalontwikkeling te stimuleren. 

Beschikbaar voor Apple
 
My PlayHome Hospital

Wil je dokter zijn? Controleer de hartslag van de patient met de stethoscoop! Schrijf een recept en geef medicijnen.
Wil je patient zijn? Krijg je arm in het gips en een rontgenfoto. Herstel in een ziekenhuisbed.

"My PlayHome Hospital" heeft geen tijdlimiet of scores. Je kunt je verbeelding de vrije loop laten.
"My PlayHome Hospital" kan ook samen gespeeld worden met de andere apps van My PlayHome, "My PlayHome", "My PlayHome Stores" en "My PlayHome School". Karakters en voorwerpen kunnen van de een naar de andere app meegenomen worden.  

Beschikbaar voor Apple
 
APRIL 2016

Geldrekenen is een echte onderwijs app.
 
Geldrekenen is daarom ook vooral bedoeld als instructie app: samen met de juf of meester (verlengde instructie) oefenen met geldsommen. Thuis oefenen met je vader, moeder, broer of zus kan natuurlijk ook!
 Naast samen oefenen kun je ook alleen de geldsommen maken.
- Samen oefenen (onderdeel 1)
 
Met deze oefening kun je alle kanten op maar de bedoeling is dat je echt SAMEN sommen maakt en ook uitleg geeft. In deze oefening is zowel muntgeld als papiergeld beschikbaar. Verder is er auditieve ondersteuning en de mogelijkheid om enkele munten 'uit-te-zetten' (1 en 2 cent). Er is ook een helpfunctie beschikbaar die bruikbare werkvormen adviseert.
- Alleen oefenen (onderdeel 2)
 
Dit onderdeel doe je alleen. Kies uit verschillende werkvormen en verschillende niveaus's. Iedere oefening gaat onbeperkt door!

 
- Toets (onderdeel 3) 

Ook dit onderdeel doe je alleen. Je maakt een toets van 10 geldsommen. De verschillende oefeningen uit onderdeel 2 komen willekeurig voorbij. Aan het eind zie je hoeveel goed of fout je hebt gemaakt! 
Voor Ipad.
 
 
APRIL 2016

Geldrekenen is een echte onderwijs app.
 
Geldrekenen is daarom ook vooral bedoeld als instructie app: samen met de juf of meester (verlengde instructie) oefenen met geldsommen. Thuis oefenen met je vader, moeder, broer of zus kan natuurlijk ook!
 Naast samen oefenen kun je ook alleen de geldsommen maken.
- Samen oefenen (onderdeel 1)
 
Met deze oefening kun je alle kanten op maar de bedoeling is dat je echt SAMEN sommen maakt en ook uitleg geeft. In deze oefening is zowel muntgeld als papiergeld beschikbaar. Verder is er auditieve ondersteuning en de mogelijkheid om enkele munten 'uit-te-zetten' (1 en 2 cent). Er is ook een helpfunctie beschikbaar die bruikbare werkvormen adviseert.
- Alleen oefenen (onderdeel 2)
 
Dit onderdeel doe je alleen. Kies uit verschillende werkvormen en verschillende niveaus's. Iedere oefening gaat onbeperkt door!

 
- Toets (onderdeel 3) 

Ook dit onderdeel doe je alleen. Je maakt een toets van 10 geldsommen. De verschillende oefeningen uit onderdeel 2 komen willekeurig voorbij. Aan het eind zie je hoeveel goed of fout je hebt gemaakt! 
Voor Ipad.
 
Lees en Zoek

Lees en zoek is een app speciaal ontworpen voor kinderen die leren lezen. Het spel is gebaseerd op de Nederlandse Kerndoelen voor het Primair onderwijs. Geschikt voor kinderen uit groep 3 en 4. Beginnend bij het aanvankelijk leesonderwijs met klankzuivere woorden, uitbreidend naar samengestelde woorden met de spellingafspraken van groep 4 erin verwerkt. Het lezen van woorden wordt in een leuke spelvorm aangeboden. Geschikt voor kinderen van de leeftijd 5 t/m 8 of oudere kinderen met leesproblemen.
Deze app oefent het lezen in spelvorm door het woord boven in het scherm te lezen en vervolgens te zoeken in de kleurplaat. 

Beschikbaar voor Apple
 
Zinsontleding

Nederlands is niet moeilijk, gewoon even oefenen. Oefen ontleden in de app van juf Melis. 
Ga aan de slag met zoeken naar: 
- persoonsvorm, 
- zinsdelen, 
- gezegde, 
- onderwerp, 
- lijdend voorwerp, 
- meewerkend voorwerp, 
- bijwoordelijke bepalingen
De moeilijkheidsgraad wordt langzaam opgebouwd.

Beschikbaar voor Apple
 
Touch to tell

Touch to tell is een trainingsmethode om het begrijpen en het uitspreken van woorden en zinnen te trainen. Tegelijkertijd ontstaat stap voor stap een volledig functioneel communicatiehulpmiddel.
De app is voor iedereen (8+) voor wie spreken niet of nauwelijks lukt, lezen van woorden moeilijk is en visuele ondersteuning m.b.v afbeeldingen nodig is om woorden te kunnen begrijpen en/of gebruiken.
Het (samen) leren/trainen is verweven met de geleidelijke groei van een persoonlijk communicatie-profiel
* Meer dan 30 startersprofielen
* Ruim 100 oefeningen (betaalde versie)
* Database met nieuwe afbeeldingen en professioneel ingesproken stemgeluid in de app zelf
* Natuurlijk is elke afbeelding te verwijderen, te verplaatsen, te vervangen door eigen afbeeldingen of foto’s en eigen geluid.

Beschikbaar voor Apple (ipad)
 
Popplet

Popplet is een tool die helpt om structuur aan te brengen in leerstof en die leerstof op een overzichtelijk wijze in beeld te brengen. Met Popplet kunnen op snelle en eenvoudige wijze zogenaamde Popplets gemaakt worden. Een Popplet is een canvas waarop gegevens op een gestructureerde, visueel aantrekkelijke manier zijn weergegeven. Zo’n Popplet, een soort mindmap, is opgebouwd uit vakjes, die met verbindingslijnen met elkaar zijn verbonden. Die vakjes, door Popplet Popples genoemd, kunnen gevuld worden met teksten, tekeningen, illustraties en/of  filmpjes. Met een zoomfunctie kan op die Popples worden in- en uitgezoomd. 
Ook kun je van een Popplet een presentatie te maken. Tijdens het afspelen van de presentatie wordt dan, in volgorde van nummering, ingezoomd op de afzonderlijke Popples. Er onstaat dan een presentatie die doet denken aan een presentatie met de populaire presentatietool Prezi. 
Aan het gebruik van Popplet zijn geen kosten verbonden. Wel dient er een account te worden aangemaakt. Hiermee kun je zowel op een PC, tablet of telefoon werken aan je Popplet of deze bekijken. 

Beschikbaar voor Apple en PC
 
Suus en Luuk: Sinterklaas
In deze kleurrijke app vol inspirerende tekeningen neemt de tweeling Suus en Luuk je mee door het thema Sinterklaas. Spelenderwijs wordt hierbij een beroep gedaan op luisteren, praten, denken en doen met als doel de spraak- en taalontwikkeling te stimuleren.
Gemaakt door logopedisten en direct inzetbaar voor iedereen die met taal bezig is of wil zijn.
Spelenderwijs stimuleren van de spraak- en taalontwikkeling voor een brede doelgroep met een ruime variatie aan doelen en mogelijkheden. 
Met aandacht voor onder andere:
- woordenschat en woordkennis
- begrippenkennis (o.a. voorzetsels, tellen, tegenstellingen.)
- begrippen en aanwijzingen opvolgen
- categoriseren
- verwoorden en zinsvorming

Beschikbaar voor Apple
 
Prins Bof

De eerste woordjes. Leren lezen is voor veel kinderen iets magisch. In Prins Bof en de magie van leren lezen, ontdekken kinderen tussen 5 en 7 jaar de toverkracht van taal. In de app kunnen ze luisteren naar het verhaal van de kleine prins Bof die dankzij zijn oom de fakir op een magische manier leert lezen. Met dezelfde magie leert uw kind:
  • het visueel en auditief herkennen van de letters;
  • het ‘hakken en plakken’ van woorden;
  • het benoemen van ontbrekende letters;
  • het schrijven van ‘klankzuivere’ woorden;
  • het lezen van wisselrijtjes;
  • het lezen van een eenvoudig verhaal.
Uw kind ontdekt letters in de sterren, bevrijdt vlinders van een tovermuur, bezweert slangen en ontdekt een magische spiegel omringd door zwevende kaarsen waarmee hij telkens weer nieuwe woorden maakt. Prins Bof kent verschillende niveaus. Vanaf de eerste woordjes tot de uiteindelijke beloning: het zelf lezen van een verhaal. Wie wil er nu niet magisch leren lezen? Alsof je opeens zelf een klein beetje kunt toveren.

Beschikbaar voor Apple
 
SEPTEMBER 2015

Raadgedicht
Maandag 7 september gaat een nieuw poëzieproject van start: Raadgedicht. Met een bijbehorende app!
Wat is een raadgedicht? 
Een raadgedicht is een gedicht waarin één woord ontbreekt. Dit woord is afgedekt en alleen de dichter kent het woord. Maar misschien kun jij het raden?
De gedichten zijn geschikt voor mensen van 10 tot 110 jaar.

Raadgedicht is een initiatief van auteur Rian Visser. Het project richt zich op de bovenbouw van het basisonderwijs en de eerste klassen van het middelbaar onderwijs. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.
Elke maandag verschijnt er een nieuw gedicht en de vrijdag daarop volgend kun je de oplossing lezen. Ook krijg je dan informatie over de dichter en lees je waarom hij dit woord gekozen heeft. Sommige dichters zullen reageren op de ingezonden woorden. Sommige dichters geven nog wat schrijftips.

In de periode van 7 september t/m 16 november 2015 verschijnen gedichten van bekende Nederlandse kinderboekenschrijvers: Iris Boter, Annie van Gansewinkel, Diet Groothuis, Hans en Monique Hagen, Marco Kunst, Ted van Lieshout, Koos Meinderts, Corien Oranje, Jaap Robben, Edward van de Vendel en Rian Visser zelf natuurlijk.

Voor Android, Apple (telefoon/tablet), en PC.
 
JULI - AUGUSTUS 2015

De VakantieBieb is open!
Of je nu op vakantie gaat of lekker thuis blijft, in de VakantieBieb vind je de leukste selectie e-books voor het hele gezin. 
• romans en thrillers 
• kinderboeken 
• tijdschriften 
• reis- en taalgidsen 

Zo kom je de vakantie wel door! Download de gratis app vanaf nu op je tablet of mobiele telefoon.

Leuk en slim, lezen op vakantie.
Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, vallen maar liefst 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is dus belangrijk voor je kind en kan digitaal met de VakantieBieb-app. De app bevat onder andere een leuke selectie leesboeken en is vanaf 1 juli te downloaden op tablet of mobiel.

Voor Android, Apple (telefoon/tablet).
 
JUNI 2015

Ruzzle Adventure
De makers van Ruzzle, een van 's werelds populairste woordspellen, komen nu met Ruzzle Adventure. Ga op avontuur in magische werelden vol woordpuzzels waar je hersens van gaan kraken. Kun je aan het stijgende water ontsnappen, de vergrendelde letters ontgrendelen of de Ruzzlers verslaan?

Eigenschappen van Ruzzle Adventure:
- Een nieuw en uniek denkspel
- Eenvoudig en leuk om te spelen, maar een uitdagingom echt goed onder de knie te krijgen
- Honderden verrassende niveaus
- Speel alleen of tegen je vrienden
- Boosters om te helpen bij de wat moeilijkere niveaus

Elk bord dat je tegenkomt is uniek en heeft zijn eigen verhaal en personages. Ontdek de magische werelden en mooie landschappen terwijl je dieper doordringt in de bossen van Ruzzle Adventure.
Ruzzle Adventure werkt met dezelfde vingerveegmethode als Ruzzle, maar dan op een geheel nieuwe wijze. Het is een spel voor 1 speler. Je bepaalt zelf wanneer je speelt. Start het spel en daag jezelf uit om zoveel mogelijk woorden te vinden.

Beschikbaar voor Android en Apple

 
MEI 2015

Woordwijs is een app waarmee kinderen de uitspraak van letters en woorden kunnen beluisteren met een sprekende letterdoos. Deze app maakt gebruik van tekst-naar-spraak technologie, en kan alle woorden en zinnen die op het bord gemaakt worden uitspreken.

• Uitspraak en spelling van elk woord of getal
• Natuurlijk klinkende stem
• Fonemen of letternaam wanneer een letter wordt aangeraakt (dus keuze tussen uitspraak van de /f/ als /fff/ of /eff/)
• Alfabetisch of QWERTY toetsenbord
• Hoofdletters en kleine letters
• Stemvervormer (snelheid en toonhoogte) om het nog leuker te maken

Met Woordwijs kunnen ook spellingtesten gedaan worden, waar je je eigen woordenlijsten kunt maken, en ook de resultaten van je kind kunt volgen. 
• Zelf woordenlijsten maken door je eigen woorden en zinnetjes in te voeren
• Meerdere gebruikers mogelijk en gedetailleerde resultaten per gebruiker
• 32 Ingebouwde woordenlijsten van 10 woorden (dieren, kleuren, enz.)
• Hints als de gebruiker niet weet hoe een woord te spellen

Woordwijs is een universele app die gebruikt kan worden op iPhone, iPod touch en iPad, dus hoeft maar één keer aangeschaft te worden.


 
APRIL 2015

The Amazing Quest, de vergeten schat is een interactief avonturenspel.
Help je held een geweldige schat te vinden door de diverse stukken van de puzzel te vinden door goed te lezen of te luisteren.
Logisch denkvermogen en waarneming zijn nodig om de vergeten schat te ontdekken.
Reis naar fantastische omgevingen en ontrafel de alternatieve versies van het verhaal:
- Piratenwereld
- Middeleeuwen
- Verre westen
- Egypte
- Az

Beschikbaar voor Ipad en Iphone


 
MAART 2015

Lexico Sounds is een spel ter vebetering van cognitieve en auditieve vaardigheden. Kinderen kunnen geluiden ontdekken en leren: dieren, muziekinstrumenten, huis en tuin, werk en natuurgeluiden. De app is zeer geschikt voor kleine kinderen, omdat alle navigatie met pictogrammen gedaan wordt. Het spel wordt gespeeld door het schuiven van geluiden naar de bijbehorende afbeelding.
 
Er zijn 20 puzzels met diverse onderwerpen: boerderijdieren, wilde dieren, vogels, mensen, klassieke, moderne en percussie-instrumenten, speelgoed, huishoudelijke apparaten, voedsel, snijden + breken, Bureau spullen, historische voertuigen, bouw-, politie en alarm-signalen, het weer, openbare plaatsen, voetstappen en sport.
 
Beschikbaar voor Ipad en Iphone


 
FEBRUARI 2015

Grid Player is een alternatieve en ondersteunende communicatie (AAC) App voor mensen die niet kunnen spreken of die onduidelijk spreken. De zinnen die u maakt, worden hardop uitgesproken.

De Grid Player is teogankelijk voor veel mensen die problemen ondervinden in het communiceren. Ook voor mensen die communiceren aan de hand van symbolen.
Grid Player is ontworpenvoorgebruik met The Grid 2, zodat u uw grids kuntafspelen op uwiPad. Als u nietbeschikt over The Grid 2, kunt u de Grid Player gebruiken met de vier standaard grid sets: Symbool Talker A, Symbol Talker B, Talking Photographs en Tekst Talker Phrasebook.

Grid Player is geschikt voor een grote groep mensen met een handicap, waar onder cerebraleparese, motor-neuron ziekte (ALS), autisme, apraxie, traumatisch hersenletsel, beroerte en doofheid. Het kan ook gebruikt worden in het onderwijs voor mensen met een verstandelijke beperking of speciale behoeften, en voor jonge kinderen.

Beschikbaar voor Ipad, Iphone, Ipod.
 
JANUARI 2015

Know How geeft je elke dag een brainsnack!

Elke dag een weetje dat je aan het denken zet, doet glimlachen of je simpelweg fascineert. Samengesteld door de makers van het magazine Know How. Over de onderwerpen wetenschap, natuur, technologie, transport, historie en ruimte. Geen zware kost maar luchtige brainsnacks voor iedereen en elk moment.
- Elke dag een nieuwe brainsnack
- Bewaar de weetjes om ze later terug te kunnen lezen
- Deel je favoriete weetjes met je Facebook-vrienden
- Krijg een melding wanneer je nieuwe brainsnack klaarstaat


Beschikbaar voor Ipad en Iphone.
 

DECEMBER 2014

Taalgids van Bravolol

Deze taalgids-app bevat meer dan 800 veelgebruikte zinnen en woorden. Je zult merken dat het heel handig is als je reist, als je vrienden uit het buitenland ontmoet, in noodsituaties, en nog veel meer.

Met deze app leer je Engels, Frans, Spaans, Duits, Italiaans, Chinees, Japans, Koreaans, Russisch, Turks, Portugees, Arabisch, en Vietnamese van onze meertalige papegaai. De papegaai werkt samen met jou aan het oefenen aan je spreek- en luistervaardigheid, waar en wanneer dan ook. Het leren van nieuwe talen was nog nooit zo makkelijk.

Functies
• Veelgebruikte zinnen en & woorden
• Echte uitspraak
• Je uitspraak opnemen & vergelijken
• Je favoriete zinnen opslaan & beheren
• Zoek naar zinnen & vocabulaire op trefwoord
• Geen internet nodig

Beschikbaar voor Android en IOS

 

NOVEMBER 2014

Woordwolk

Het ligt op het puntje van je tong: Je wilt een woord zeggen, maar komt er niet op.
Gebruik WoordWolk om op te zoek te gaan naar het woord!
WoordWolk helpt je op unieke wijze woorden te vinden:
• Denk associatief: spring van woord naar woord via associaties.
• In enkele stappen kun je meer dan 2500 woorden bereiken!
• Achter WoordWolk gaat een slim algoritme schuil, dat ervoor zorgt dat je het gezochte woord zo snel mogelijk vindt. In andere woorden: WoordWolk denkt met je mee!

Beschikbaar voor Ipad

 

OKTOBER 2014

Robbie Konijn, kleuter

Help Robbie Konijn en Sam de Leeuw hun prachtige Droomschip te redden van Ballonstad waar alles stuitert!
Door spelletjes te spelen in categorieën als klankleer, paren maken, rijmen, rekenen en meer, zal de verbeelding van uw kind groter en groter worden!
Er wordt geoefend aan rekenvaardigheid, taalvaardigheid (zoals letters herkennen, woordenschat opbouwen, klankleer, geluid/letter overeenkomsten, rijmwoorden herkennen en nog veel meer), denkvaardigheid (zoals sorteren op kenmerken of patronen maken met vormen).

De app heeft automatische Level-Aanpassing, het niveau past zich aan aan de behoeften van uw kind.
Er zijn twee manieren om vaardigheden op te bouwen: Volg het spannende verhaal of oefen specifieke vaardigheden.
Een tracker houdt de vaardigheden en vooruitgang van uw kind bij op elk leergebied.

Er is tevens een versie voor peuters, groep 3 leerlingen en groep 4 leerlingen, met uitdagende spelletjes op dat niveau.

Beschikbaar voor Ipad en Iphone.

 

SEPTEMBER 2014

ICOON mondiale plaatjeswoordenboek

ICOON is een universele taalgids zonder tekst (die wereldwijd niet in de handbagage mag ontbreken).
Moeilijke woordenboeken in verschillende talen heeft u nu op reizen niet meer nodig: Maak gebruik van ICOON! De zowel praktische als grappige icoonverzameling verenigt alle belangrijke symbolen van het alledagsleven: van kleding, hygiëneprodukten en gezondheid tot aan publiekrechtelijke organen en activiteiten in de vrije tijd. Of u nu een tandenborstel, naaigarnituur of zwembroek nodig heeft of indien u zonder woorden hooikoorts wilt verklaren, ICOON spreekt de duidelijkste taal van de wereld: afbeeldingen.

CATEGORIEËN:
* kleding
* hygiëne
* gezondheid
* geld
* vrije tijd
* onderkomen
* publiekrechtelijke organen
* reizen
* afmetingen
* gevoelens
* eten
* wereld

ICOON is een app voor iPhone, iPad en iPod touch.

 

JULI - AUGUSTUS 2014

De VakantieBieb is open!
Of je nu op vakantie gaat of lekker thuis blijft, in de VakantieBieb vind je de leukste selectie e-books voor het hele gezin.
• romans en thrillers
• kinderboeken
• tijdschriften
• reis- en taalgidsen

Zo kom je de vakantie wel door! Download de gratis app vanaf nu op je tablet of mobiele telefoon.

Leuk en slim, lezen op vakantie.
Kinderen die gedurende de zomervakantie bijna niet lezen, vallen maar liefst 1 à 2 AVI-niveaus terug in hun leesontwikkeling, blijkt uit onderzoek. Lezen in de zomervakantie is dus belangrijk voor je kind en kan digitaal met de VakantieBieb-app. De app bevat onder andere een leuke selectie leesboeken en is vanaf 1 juli te downloaden op tablet of mobiel.

Voor Android, iPad, iPhone.


 

JUNI 2014

Duolingo
Leer Engels (of ook andere talen vanuit het Engels), het is hartstikke leuk.
Duolingo verandert de manier waarop men talen leert.
• Het is leuk. Verlies hartjes bij foute antwoorden, maak vooruitgang door hapklare lessen te doen, en houd je voortgang bij met blinkende prestaties.
• Het wordt alsmaar beter. Je oefent op woord- en zinsniveau, maar ook aan de uitspraak van de taal. Je begint makkelijk, maar de uitdaging wordt steeds groter
Je maakt een gratis account aan en kan hiermee op je telefoon, tablet en/of PC inloggen. De scores worden automatisch bijgehouden.

Voor Android, iPad, iPhone, PC.

 

MEI 2014

Story creator
De toekomst van het maken en delen van eigen verhalen. Eenvoudig, makkelijk en leuk!
Met story creator kan je makkelijk mooie verhalen maken met foto's, video's, tekst, tekeningen en audio allemaal in 1 verhaal.
Kinderen vinden het ook geweldig, zo makkelijk is het. Een verhaal maken met je eigen foto's (denk aan een vakantieverhaal) en eigen stem, is natuurlijk geweldig.
Je kan de tekst die je erbij zet zelfs laten oplichten, zodat het voor kinderen makkelijk is om mee te lezen.

Voor iPad, Iphone.

 

APRIL 2014

Squla Bordspel
Het Squla Familiebordspel is een leuk, leerzaam en gratis digitaal bordspel voor de hele familie, speciaal voor de iPad.
Speciaal voor families met kinderen van 7-13 jaar om gezellig samen te spelen. Het spel kan met 2 tot 6 personen gespeeld worden.
Een unieke eigenschap van het Squla Familiebordspel is de indeling in niveaus. Elke speler speelt op zijn eigen niveau, dus iedereen heeft evenveel kans om te winnen.
Het digitale bordspel bevat leerzame quizvragen, waarmee elke speler punten kan verdienen. Om de beurt beantwoorden de spelers één vraag. Wie na 10 beurten de meeste punten heeft, wint.

Voor iPad.

 

MAART 2014

Brandweermannetjes
Creatief, leuk en leerzaam, de zoek-en-vind-boeken voor peuters van wonderkind.
Help die brandweer- en politiemannetjes bij hun taken!

Verhalen en avonturen van brandweermannen die branden blussen en mensen en dieren helpen en redden.
+ Vuur! Vuur! Help de dappere brandweermannen de brand te blussen
+ De schattige koe zit vast: haal haar uit de vijver met de kraan
+ De kat zit vast in de boom: red de kat en breng haar opnieuw naar beneden
+ Een storm heeft veel verwoest: help de brandweer een gevallen boom weg te halen
Nieuw: Ontdek de avonturen van de drukke politiemannetjes!
+ Vang de zakkenroller!
+ Neem deel aan de speciale operatie en vang de inbreker!
+ Oh nee, de ekster heeft de juwelen gestolen! Kan de politiekat ze terughalen?
+ Zorg ervoor dat de beroemdheid veilig tot bij zijn limousine geraakt
+ Vlieg de heks en superman achterna in je politiehelikopter!
...en veel meer avonturen met de brandweer- en politiemannetjes: de snelheidsduivel, de brutale kraai, de slimme brandweerman, de luie politieman, de dansende verkeersagent, de gekke eend en het grappige paard...

Voor iPhone en iPad.

 

Pepi Bath
Help de jongen of het meisje met wassen van de vieze kleren, handen en haren.


De vrolijke app laat op een speelse manier de speler kennis maken met hygiëne. Je kunt aan het begin van het spelletje uit een jongen of een meisje kiezen. Deze twee figuren zijn helemaal vies en moet je schoonmaken. Je moet bijvoorbeeld de handen wassen, de tanden poetsen of de was doen. Na iedere schoonmaakhandeling hoor je een applausje.
Er zijn geen regels in het spel en je ontvangt ook geen punten. Het spel duurt niet langer dan vijf minuten en het spel hoeft ook niet opgeslagen te worden. Er zijn vier levels, maar er zijn geen verschillende moeilijkheidsniveaus. Als je eenmaal een level hebt uitgespeeld kun je deze nogmaals spelen, maar de game verandert niet.
Voor Android, iPhone en iPad.

 

Worder

Worder Nederlands is een uitdagende woordspel dat je vermogen test om woorden te vinden binnen een reeks van negen letters.

Het doel van het spel is om zo veel mogelijk woorden te vinden .. en vind het woord met behulp van alle negen letters.
Worder heeft geen timers, explosies of muziek, gewoon gaan zitten voor een ontspannen spelletje Worder .. spelen in je eigen tempo. Je kunt je vrienden uitdagen door het versturen van je huidige spel. Kunnen ze beter dan jou scoren?

Beschikbaar voor Apple en Android


 

CJG Westelijke Mijnstreek

Uw opvoedhulp altijd bij de hand met deze app van CJG Westelijke Mijnstreek.
Het Centrum voor Jeugd en Gezin op uw smartphone of tablet! Met deze app kunnen ouders hun vragen over opvoeden stellen of informatie over het opgroeien van hun kinderen opzoeken. U kunt per leeftijdfase zoeken, maar ook de agenda en nieuws van het CJG Westelijke Mijnstreek bekijken. Uw opvoedhulp altijd bij de hand!

Beschikbaar voor Apple en Android

 

Playhome Stores

Een nieuwe app van de makers van My Playhome!
My PlayHome Stores geeft je kind de kans om een winkel te ontdekken zonder rommel te maken. Loop door de straat en ga naar 4 verschillende winkels. Maak je eigen ijsjes, kies nieuwe kleren, maak een gezond drankje in de groentewinkel of vul je winkelwagen in de supermarkt en scan de boodschappen bij de kassa.
My PlayHome Stores is volledig geintegreerd met de originele "My PlayHome" app. Dus je kunt alles ook naar huis brengen!

Beschikbaar voor Apple

 

Letterprins

Dit is app met speelse game-elementen waarmee jonge lezers spelenderwijs hun woordkennis en leesprestaties kunnen verbeteren. In de leesgame is kennis verwerkt uit diverse onderzoeken naar leren lezen, gedaan door taalkundigen en onderwijskundigen van de Radboud Universiteit Nijmegen. De leesgame is voorzien van aantrekkelijk visualisaties en animaties rondom de hoofdpersoon ‘Letterprins’. Samen met Letterprins gaat het kind op reis door samen te leren lezen. Uniek aan Letterprins is: in de app wordt gebruik gemaakt van een Dyslexie-lettertype.

De game start met het leren van losse letters (inclusief de uitspraak). Na elk level worden de woorden en zinnen moeilijker (niveau begin groep 3 tot en met eind groep 4). De hogere levels bestaan uit 3 onderdelen:
- het oefenen van woordflitsen (inclusief uitspraak)
- het vergroten van de woordenschat
- het leren lezen en begrijpen van zinnen

Beschikbaar voor Apple

 

Bitsboard

Bitsboard van Grasshopper Apps geeft je de mogelijkheid je eigen woordpakket samen te stellen.
De App en meegeleverde pakketten zijn in het Engels maar eenvoudig aan te passen naar het Nederlands. De teksten, plaatjes en audio kun je allemaal zelf veranderen. Je kunt ook zelf nieuwe pakketten maken.
Het voordeel van deze App is dat je de woordpakketten ook kunt delen met andere appgebruikers.

Met de woordpakketten kun je de volgende oefeningen doen:
1. Flashcards - woorden benoemen, luisteren naar de ingesproken woorden, of je eigen stem opnemen en vergelijken
2. Explore - alle flashcards tegelijk bekijken, goed om taalbegrip te oefenen
3. Photo Touch - luister naar het woord en zoek het juiste plaatje
4: True or False - lees het woord en kijk of het juiste plaatje erbij staat
5: BINGO - tot 4 spelers kunnen samen bingo spelen
6: Pop Quiz - welk woord hoort bij het plaatje
7: Mach Up - sorteren van bijbehorend plaatje en woord
8: Word Builder Part 1 - zet de letters in de juiste volgorde
9: Word Builder Part 2 - zet de woorden in de juiste volgorde
10: Spelling Bee - het woord typen
11: Reader - kies het juiste plaatje bij het woord
12: Genius - alle spellen door elkaar
13: Photo Hunt - bingo maar dan maakt iedereen gebruik van dezelfde bingo kaart

Beschikbaar voor Ipad

 

Woordjacht

Ben je overtuigd van je Nederlandse vaardigheden?
Bereid je voor om uitgedaagd te worden met dit verslavende spel - WOORDJACHT!

Het spel is eenvoudig: Sleep je vinger over de letters op het bord en verbind de letters om woorden te creëren. Zoek zo veel mogelijk woorden in de gegeven tijd. De persoon met de hoogste score wint. Je kunt ook alleen spelen en je eigen record proberen te verbreken.
Het spelbord is nooit hetzelfde, dus ieder spel is anders en een unieke uitdaging. Woordjacht vergt veel van je reactietijd en verstand om succesvol te zijn tegen de klok en je tegenstanders.

Beschikbaar voor Apple en Android

 

Chocolapps Kid-eBook collectie

Karaoke-leesmethode.
Maak de avonturen van onder andere Sneeuwwitje van nabij mee dankzij de prachtige illustraties, de karaoke-leesmethode, de sfeervolle audio en de uitstekende interface. Vooral de functies van Chocolapps om kinderen te helpen bij het lezen en bij de begripsvorming zijn zeer waardevol, denk aan:  
* "Karaoke"-leesmethode, het woord dat wordt uitgesproken licht op
* Hulp bij de uitspraak van elk woord
* Illustraties op elke pagina
* Scherm met uitleg van moeilijke woorden in de tekst

Ook is het een eenvoudige en leuke manier om kinderen tot 12 jaar nieuwe talen te leren
* Het complete verhaal met in het Engels, Frans, Duits, Nederlands, Spaans, Italiaans en Portugees dezelfde functionaliteit
* Elk woord vertaald in alle 7 talen

De collectie bevat ondermeer: De drie biggetjes, De drie beren, Ali Baba en de veertig rovers, Hans & Grietje, Roodkapje, Sjakie en de bonenstaak, De gelaarsde kat, Pinokkio, Jungleboek, Assepoester, Peter Pan, Robin Hood, Sneeuwwitje en De kleine zeemeermin.

Beschikbaar voor Apple, het eerste hoofdstuk van elk boek is gratis.

 

Letterschool

Leren schrijven met blokletters.

Letterschool ziet er met letters van onder andere snoepjes, zeepbellen en treinrails fantastisch uit. De app volgt bij iedere letter dezelfde logische niveaus. Eerst luisteren naar de letter die fonetisch wordt uitgesproken (dus de letter n klinkt als ‘nnnn’), dan aanraken en kijken hoe de letter geschreven wordt, vervolgens overtrekken en uiteindelijk zelf schrijven. Na elke afgeronde letter volgt een spetterende beloning met animatie en muziek.

Beschikbaar voor Apple

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu